Вы здесь

Un fotoreporter rus a dispărut în Ucraina

13 августа 2014
1833 просмотра
Autorităţile ruse au pornit o anchetă în cazul dispariţiei fotoreporterului agenţiei Rossiya Segodnya Andrei Stenin, în estul Ucrainei. Redacţia anunţă că nu a mai primit nicio veste de la el din 5 august. Potrivit RIA Novosti, care citează un consilier al ministrului de Interne de la Kiev, jurnalistul ar fi fost arestat de Serviciul de Securitate al Ucrainei.
Anton Gheraşcenko, un consilier al ministrului Afacerilor Interne din Ucraina, a declarat într-un interviu pentru Radio BALTKOM că Andrei Stenin ar putea fi vinovat de complicitate la terorism. Gheraşcenko nu a oferit nicio informație despre locul unde se află jurnalistul în acest moment, relatează România Liberă.
Potrivit unor informaţii citate de romanian.ruvr.ru, săptămâna trecută militarii ucraineni l-ar fi luat ostatic pe Andrei Stenin, care acum s-ar afla la Serviciul de Securitate ucrainean (SBU) din Zaporojie.
„Nu există motive care să justifice situaţiile în care jurnaliştii devin victime ale politicii“, declară Nikolay Svanidze, membru al Consiliului Prezidenţial Rus pentru Drepturile Omului, făcând referire la cazul fotoreporterului Andrei Stenin. „Situaţia este extrem de gravă. Nu există absolut nicio tendinţă optimistă atunci când jurnaliştii devin victime ale politicii şi ale relaţiilor interstatale. În mod categoric, nu există nicio scuză pentru asemenea acte“, a menţionat Svanidze, citat de RIA Novosti.

Purtătorul de cuvânt adjunct al ONU, Farhan Haq, cere să fie găsit Andrei Stenin. Totodată, el a declarat că viaţa jurnalistului rus este în afara oricărui pericol.
Agenția de ştiri Rossiya Segodnya a demarat o campanie în sprijinul fotoreporterului său Andrei Stenin, dispărut în estul Ucrainei. Voluntarii implicați în campanie au distrubuit la sediul instituției din Moscova 5.000 de fotografii realizate de Andrei Stenin. Ulterior, în fața sediului agenției Rossiya Segodnya va fi amenajată o expoziție cu lucrările lui Andrei Stenin, transmite romanian.ruvr.ru.