Вы здесь

Jihadiștii din Statul Islamic revendică decapitarea unui jurnalist american

20 августа 2014
1890 просмотров
Gruparea teroristă Statul Islamic a publicat, marți, pe internet, o înregistrare video cu presupusa execuție a jurnalistului american, James Foley, ca răzbunare pentru loviturile aeriene americane din Irak.

În videoclipul difuzat de gruparea islamistă apare un bărbat îmbrăcat în negru și cu un cuțit în mână care pare să-i taie gâtul ziaristului american.

Serviciile speciale americane verifică veridicitatea acestei înregistrări, transmite Reuters, cu referire la reprezentantul Consiliului de Securitate Națională al SUA, Caitlin Hayden. „Dacă înregistrarea este autentică, suntem îngroziți de moartea crudă a unui jurnalist american nevinovat și exprimăm condoleanțele noastre familiei și prietenilor acestuia”, a declarat Hayden.

Jurnalistul James Foley (40 de ani) care reflecta conflictul din Siria pentru agenția France-Press și alte media, a fost răpit de către bărbați înarmați în nordul țării în noiembrie 2012, împreună cu câțiva colegi de-ai săi. Ulterior, traducătorul și șoferul ziaristului au fost eliberați de către insurgenții islamiști.

Sursa foto: http://www.evz.ro