Вы здесь

În Ucraina a fost suspendată retransmisia a 14 posturi de televiziune ruse

20 августа 2014
2036 просмотров
14 posturi de televiziune ruse, interzise în Ucraina, urmează să-și suspende retransmisia prin rețelele de cablu publice și private. Mai mult, consilierul ministrului de Interne, Anton Gherașcenko, a anunțat pe pagina sa de facebook că ministrul a semnat astăzi un ordin, potrivit căruia Consiliul Național de Televiziune și Radio împreună cu Ministerul Afacerilor Interne vor efectua o monitorizare privind respectarea prevederilor legate de interdicția posturilor rusești, transmite nr2.com.ua

Potrivit ordinului, toate structurile Ministerului de Interne, inclusiv polițiștii de sector, sunt obligați să ajute autoritatea de reglementare a audiovizualului să depisteze operatorii de cablu, care refuză să îndeplinească decizia consiliului referitoare la interdicția posturilor tv rusești pe teritoriul ucrainean.

Operatorii de cablu care, în pofida interdicțiilor, vor continua să retransmită contentul acestor posturi de televiziune, vor fi trași la răspundere, conform legislației Ucrainei.

În același timp, polițiștii vor monitoriza retransmiterea posturilor de televiziune interzise în toate clădirile publice de orice tip – școli, spitale, hoteluri, case de odihnă - pentru a cere suspendarea difuzării acestora.

Reprezentanții Ministerului de Interne din Ucraina au menționat faptul că Federația Rusă a interzis difuzarea posturilor de televiziune ucrainene atât în Rusia, cât și în Crimeea.

”Ca stat independent și suveran, Ucraina poate și trebuie să-și protejeze spațiul informațional de agresiunea informațională din partea Federației Ruse, care intenționat promovează ură și dezbinare între cetățenii Ucrainei”, a declarat Gherașcenko.

Posturile de televiziune ruse interzise în Ucraina sunt: Pervîi Kanal, RTR-Planeta, Rossia-24, NTV-Mir, ТVCI, Rossia 1, NTV, ТNТ, Peterburg 5, Zvezda, REN-TV, Life News, Russia Today, RBK-ТV

Sursa foto: http://www.moldovenii.md