Вы здесь

Presa ucraineană: Un jurnalist ucrainean a fost luat prizonier de către militarii ruși

01 сентября 2014
1696 просмотров
Jurnalistul ucrainean de la postul de televiziune Espreso TV, Egor Vorobyov, a fost capturat de către militarii ruși, în timp ce reflecta evenimentele din Ilovaisc, regiunea Donețk, informează Mediafreedomwatch.org.

Despre reținerea jurnalistului a anunțat colega sa, Elena Solodovnikova. Aceasta a scris pe pagina sa de facebook: ”Jurnalistul Egor Vorobyov a fost luat prizonier de către militarii ruși. Rugăm cât mai urgent să anunțați condițiile pentru eliberarea prizonierului!”.

Egor Vorobyov acoperea evenimentele din Ilovaisc, regiunea Donețk, când mai mulți militari ucraineni au fost încercuiți de forțele proruse. Împreună cu Egor se mai afla operatorul video Taras Cikan de la Espeso TV și jurnalistul Rostislav Șapoșnikov de la publicația ”Dorojnii kontroli”.

Potrivit presei ucrainene, drept răspuns la intervenția Crucii Roșii, operatorul video și jurnalistul de la ”Dorojnii kontroli” au fost eliberați și la moment se află în libertate. Anterior, alți patru jurnaliști ucraineni au reușit să scape din încercuirile de lângă Ilovaisc.

Sursa foto: http://gdb.rferl.org/