Вы здесь

Cabliştii din România sunt obligaţi să retransmită Moldova 1

03 сентября 2014
2075 просмотров
Operatorii de cablu din România trebuie să retransmită, începând din această toamnă, postul de televiziune național Moldova 1, care a fost inclus în rândul programelor "must carry", în baza unui acord semnat de Guvernul României și cel al Republicii Moldova, informează Mediafax.ro.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) din România a decis, în ședința de marți, 2 septembrie, să publice pe site-ul Consiliului (cna.ro) o listă "must carry" actualizată a posturilor de televiziune, care trebuie să fie obligatoriu retransmise de către toți operatorii de cablu din România. În listă urmează să fie inclus și postul național de televiziune Moldova 1.

Decizia CNA a fost luată în urma unei solicitări, primite din partea ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlățean, care precizează că pe 8 iulie curent a intrat în vigoare Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind colaborarea în domeniul retransmiterii serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici.

Titus Corlăţean a solicitat CNA să dispună măsurile necesare pentru implementarea, în conformitate cu articolul 82 din Legea audiovizualului, a prevederilor acordului menţionat. “Precizez că programul Moldova 1 beneficiază de statutul "must carry" în situaţia în care există un acord internaţional care să prevadă obligativitatea retransmiterii acestuia, sub rezerva deţinerii drepturilor de transmisie a programelor difuzate pe teritoriul României", mai spune Titus Corlăţean în adresa transmisă CNA.

De notat că, în baza acordului semnat între guvernele român şi moldovean, și operatorii de cablu din Republica Moldova trebuie să retransmită obligatoriu TVR, potrivit Mediafax.ro.

Sursa foto: http://tb.bizwiz.ro/