Вы здесь

Consiliul de Securitate al Rusiei va examina posibilitatea deconectării ţării de la Internet

19 сентября 2014
1884 просмотра
Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse va examina, săptămâna viitoare, în cadrul unei şedinţe la care va participa președintele țării, Vladimir Putin, posibilitatea de a deconecta Rusia de rețeaua globală Internet în cazul unor situații excepționale, scrie Vedomosti.ru, cu referire la surse locale.
 
Reprezentanții unui operator au explicat pentru ziar că nu este vorba despre întreruperea totală a accesului către rețeaua globală, dar că operatorii ruși ar trebui să monteze dispozitive speciale pentru ca, în cazuri excepționale, Internetul din Rusia să poată fi deconectat operativ de rețeaua globală. Drept situații excepționale pot fi considerate acțiunile militare, dar și protestele în masă din țară, au mai spus sursele citate de ziar.
 
Totodată, autoritățile de la Moscova vor examina inițiativa de transmitere către stat a funcțiilor de administrare a domenelor. Organizația care administrează în prezent utilizarea domenelor în Rusia conlucrează cu compania internațională ICANN.
 
Autoritățile ruse vor ca distribuirea adreselor IP să fie efectuată doar de către regulatorul local. ”Scopul statului nu este de a izola runetul (Internetul din Rusia) de lumea externă, ci invers, de a proteja Internetul de izolare, în cazul în care, de exemplu, SUA vor decide să deconecteze Rusia de la sistemul adresă IP”, a precizat pentru ziar reprezentantul unui alt operator.
 

Sursa foto: http://vdmsti.ru