Вы здесь

La Erevan a fost dezvelit un monument al Jurnalistului

22 октября 2014
1965 просмотров
Un monument al Jurnalistului a fost inaugurat săptămâna trecută în oraşul Erevan (Armenia). Evenimentul s-a produs în ajunul Zilei Naţionale a Presei, consemnată deja al zecelea an consecutiv, pe 16 octombrie.
 
Sculptura reprezintă figura unui bărbat cu aparatul foto, care trece neînfricat printr-un perete. Imaginea, după cum indică și inscripția de pe monument, întregeşte mesajul sculptural și simbolizează “curajul, onestitatea, patriotismul, calităţi ce conturează portretul profesional al jurnalistului care protejează libertatea de exprimare şi libertatea presei”, informează mediafreedomwatch.org.
 
Printre factorii care au condus la deteriorarea nivelului de libertate a presei în Armenia se numără acţiunile de intimidare şi hărţuire a jurnaliștilor Ani Gevorgyan, Marine Khachatryan și Taguhi Hovannisian, care au rămas până în prezent nesancționate. O acţiune fără precedent în istoria jurnalismului armean este și impunerea ziarului Hraparak și a site-ului de informații iLur.am să-și dezvăluie sursele de informare, se spune în Studiul “Indicii Libertății Presei în Țările Parteneriatului Estic”, elaborat în cadrul proiectului „Monitorizarea Libertăţii Presei în Ţările Parteneriatului Estic” (ENP East Media Freedom Watch), implementat cu suportul Uniunii Europene.
 
De notat, că în Raportul din 2014 al Organizaţiei „Reporteri fără frontiere” – Indicele libertăţii presei în lume – Armenia ocupă locul 78 din 180 de țări. Dintre statele Parteneriatului Estic (Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Moldova, Ucraina), Armenia este depăşită doar de Moldova, care se situează pe poziţia 56 în clasament.
 

Sursa foto: http://mediafreedomwatch.org