Вы здесь

Ucraina: Jurnaliştii atacaţi în campania electorală

28 октября 2014
2341 просмотр
Organizațiile Freedom House și Institute of Mass Information (IMI) s-au asociat pentru a susține mass media și libertatea de exprimare în perioada electorală în Ucraina. În cadrul proiectului „Ukraine Media Watch”, cele două organizații au monitorizat libertatea presei și cuvântului, acordând atenție, în special, impactului evenimentelor asupra mediului electoral.

Conform rezultatelor studiului efectuat între 11 și 17 octombrie, au fost înregistrate patru cazuri la categoria „Agresiune fizică”, şase de „Presiune prin Internet”, și câte un caz de „Presiune indirectă”, „Cenzură, acces la informație”, „Apărarea libertății cuvântului”.

Mai mulți jurnaliști au fost atacați în diferite regiuni ale Ucrainei în timp ce îşi exercitau profesia. În regiunea Luhansk, un grup de persoane înarmate a încercat să acapareze prin violență compania de radio și TV „Akcent”; un număr mare de pagini web au fost blocate de Internet-activiști în teritoriul ocupat Donețk; de asemenea, rețeaua City Sites a suferit atacuri cibernetice în diferite regiuni ale Ucrainei.

Potrivit ultimului raport OSCE, „Misiunea specială de monitorizare în Ucraina în baza informației” (Special Monitoring Mission (SMM) to Ukraine based on information”) din 24 octombrie 2014, în unele regiuni, cum ar fi Donețk, situația generală a fost tensionată.

Sursa foto: Freedom House și Institute of Mass Information