Вы здесь

TVR a încheiat un contract pentru emisia pe satelit a programelor sale

06 ноября 2014
2049 просмотров
Societatea Română de Televiziune (SRTv) a finalizat procedura de închiriere de spaţiu de transmisie pe satelit a televiziunilor din portofoliul său, valoarea totală a contractului încheiat în acest sens cu societatea Rartel S.A. fiind de 10,4 milioane de euro, fără TVA, informează Mediafax.

Potrivit unui anunţ publicat recent pe e-licitatie.ro, acordul cadru încheiat de TVR cu Rartel S.A., vizează "servicii de transmisie a programelor SRTv pe satelit".

Agenţia Mediafax informează că acordul-cadru a fost încheiat prin negociere, pentru o perioadă de patru ani. Criteriul de atribuire a contractului a fost preţul cel mai scăzut.

De notat că la licitaţie s-au înscris trei companii - GlobeCast din Franţa (partenerul tradiţional al TVR pentru furnizarea de servicii de satelit, care a folosit în acest sens sateliţii companiei franceze Eutelsat), Rartel S.A. şi compania Adisam din România (care, dacă ar fi câştigat licitaţia, ar fi urmat să folosească pentru transmisia pe satelit a programelor TVR sateliţii companiei SES Astra).

Rartel S.A. este o societate mixtă româno-italiană, care are ca acţionari Radiocomunicaţii S.A - 39% şi Telespazio SpA - 61%. Rartel oferă servicii de poziţionare şi control al sateliţilor pe orbită prin intermediul instalaţiei aflate în Centrul de Comunicaţii Spaţiale Cheia. Sistemul este folosit pentru controlul sateliţilor Eumetsat, Eutelsat şi Sicral, conform rartel.ro.

Rartel S.A. a participat la această procedură în asociere cu Societatea Română de Radiocomunicaţii şi este lider de asociere, spune Mediafax.

Textul integral: www.mediafax.ro
Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto