Вы здесь

Sute de site-uri media au fost ţinta unor atacuri cibernetice prin redirecționări și pop-up-uri

02 декабря 2014
1093 просмотра
Sute de site-uri ale publicaţiilor online, printre care London Evening Standard, The Independent, The Chicago Tribune, CNBC, The Daily Telegraph, Forbes și chiar PC World și US National Hockey League,  săptămâna trecută, au fost ţinta unor atacuri cibernetice din partea Armatei Electronice Siriene (SEA), informează computerworld.in pe pagina sa electronică.
 
Hackerii au folosit serviciile Gigya şi GoDaddy pentru a redirecţiona traficul de pe diverse servere, pe propriile servere, afişând un mesaj prin care îşi asumau atacul – “Ați fost atacat de Armata Electronică Siriană / You've been hacked by the Syrian Electronic Army”. În cazul deschiderii browser-elor de pe un dispozitiv mobil, pe ecran apărea un pop-up cu același mesaj.
 
Numărul de site-uri afectate încă nu este cunoscut, dar probabil ajunge la o sută, se spune într-un raport Twitter. Unele site-uri de știri descriu incidentul ca un atac la reţeaua de livrare a conţinutului Content Delivery Network (CDN). Potrivit experţilor, atacul cybernetic recent este similar celui din august 2013, când gruparea SEA a reuşit să modifice setarea DNS pentru unele site-uri (inclusiv Twitter şi The New York Times) prin spargerea zonei DNS a unei firme terțe, Melbourne. Acest fapt ar fi implicat compromiterea serviciului Gigya pe site-urile atacate fără a pătrunde efectiv în sistemul Gigya, care are legături cu aproximativ 700 de site-uri. Incidentul companiei Melbourne a fost cel mai grav de până acum, când SEA a preluat domenii întregi.
 
Nici GoDaddy, nici Gigya nu au comentat în detalii atacurile care au avut loc. Recent, o companie IT de media, Canada Globe and Mail, a informat că a suspendat serviciile Gigya pe site-ul său ca măsură de precauție.
 
După câteva atacuri minore care au avut loc anul trecut, sistemul Gigya a devenit o  problemă extrem de serioasă. Ultimul atac, de acum câteva zile, demonstrează că este posibil ca un grup de hackeri să aibă o oarecare influenţă şi fără să deţină acces la unele informaţii.
 
Foto: outsidethebeltway.com