You are here

Ziua Mondială a Televiziunii sărbătorită în întreaga lume

21 November 2013
1644 reads

În fiecare an, în 21 noiembrie, la nivel mondial este sărbătorită Ziua Televiziunii, potrivit Epresa.md. Această sărbătoare a fost proclamată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite prin rezoluția 51/205 din 1996, an în care a avut loc primul Forum Mondial al Televiziunii de la New York.

Statele lumii sunt invitate să sărbătorească această zi prin încurajarea schimburilor globale de programe de televiziune despre subiecte precum pacea, securitatea, dezvoltarea economică și socială, dar și schimburile culturale.

În anii de după independență, în Moldova nu au apărut stații TV locale care să acopere întreaga țară, potrivit Epresa.md. În schimb, a început crearea filialelor locale ale televiziunilor străine.

Televiziunea reprezintă un factor decisiv în funcționarea sistemului Națiunilor Unite, în ideea informării corecte a oamenilor din întreaga lume. În același timp, televiziunea este considerată un suport pentru prezervarea identităților culturale în contextul globalizării. În Moldova, potrivit directorului general IMAS Chișinău, Doru Petruți, televiziunea este cel mai popular mijloc de informare în masă, influențând societatea în proporție de aproximativ 70%.

sursa foto: Wikimedia Commons