You are here

O nouă demisie la televiziunea Russia Today

06 March 2014
2163 reads

Liz Wahl, prezentatoarea postului de televiziune Russia Today, și-a anunțat demisia în direct, motivul fiind o posibilă invazii a Rusiei pe teritoriul Ucrainei, relatează antena3.ro. Este deja al doilea caz la acest post de televiziune.

Corespondenta Russia Today din Washington, Liz Wahl, a declarat că „nu mai poate face parte din compania care este finanțată de conducerea din Rusia și care justifică acțiunile lui Putin”. Wahl a declarat că în calitate de reporteră a acestui post de televiziune s-a ciocnit de mai multe probleme etice și morale, datorită faptului că părinții ei au emigrat în SUA din Ungaria, fugind de invazia trupelor militare sovietice. „Mă mândresc că sunt americancă și cred în victoria adevărului. Anume din această cauză, după această emisiune voi pleca”, - a spus jurnalista.

La rândul său, administrația postului de televiziune Russia Today a catalogat gestul jurnalistei drept o metodă de autopromovare. „Dacă jurnalistul nu este acord cu punctul de vedere al redacției în care activează, de obicei, trebuie să discute aceste dezacorduri cu redactorul organizației și, în cazul în care asemenea probleme nu se pot rezolva, ar trebui să plece ca un profesionist. În momentul în care decizia personală devine subiectul unui show, nu este altceva decât PR”, - se spune în textul răspunsului redacției.

Anterior, în emisiunea sa din 3 martie prezentatoarea Abby Martin a numit în direct posibila intervenție a armatei ruse în Crimeea drept „ocupație militară”. Redactorul șef al postului de televiziune Russia Today Margarita Simonyan a declarat atunci că prezentatoarea a devenit „victimă a propagandei americane”.

Sursă foto: Hollywoodreporter.com