You are here

Germania intenționează să aplice sancțiuni împotriva Facebook

03 January 2018
1817 reads
Autoritatea anti-monopol din Germania acuză compania Facebook de colectarea și prelucrarea datelor utilizatorilor fără înștiințarea acestora și amenință cu sancțiuni, scrie zik.ua cu referire la Deutsche Welle.

Compania  a fost avertizată deja în acest sens, potrivit publicației germane.

Președintele autorității anti-monopol din Germania, Andreas Mund, a declarat că Facebook duce o politică de colectare și prelucrare a datelor utilizatorilor, care contravine normelor europene. Experții germani din cadrul autorității anti-monopol califică acțiunile companiei americane drept „abuz de poziție dominantă pe piață”. Ei consideră că utilizatorii ar trebui să aibă în vedere faptul că datele lor sunt colectate masiv, inclusiv din alte surse, fără să fie avertizați despre acest lucru.

Autoritatea germană va examina posibilitatea aplicării unor sancțiuni împotriva Facebook în funcție de reacția companiei la această critică, a subliniat Andreas Mund. În decembrie trecut, ea a anunțat că Facebook, care deține messengerul WhatsApp și platforma Instagram „colectează din surse terțe diferite date ale utilizatorilor” și le conectează la conturile sale.