You are here

Agenţia Naţională de Presă Ukrinform a fost minată

24 September 2014
2215 reads
Colaboratorii Agenţiei Ukrinform au fost nevoiţi să părăsească sediul, ieri, 23 septembrie, după ce au fost anunţaţi la telefon despre existenţa unei bombe în clădire.

Potrivit Ukrinform, apelul a fost înregistrat la linia fierbinte 102 de la un telefon public. Sursa mai informează că apeluri prin care este semnalată minarea unor obiecte strategice în Kiev sunt înregistrate practic în fiecare zi, iar majoritatea parvin din partea de est a ţării, ocupată de forţele proruse. Astfel, numai 5 Kanal a fost minat deja de şapte ori. Ultima dată când acest post de televiziune a fost nevoit să-şi întrerupă emisia, iar colaboratorii au fost evacuaţi, s-a produs pe 2 septembrie curent.

Ukrinform este singura agenţie naţională de presă din Ucraina care oferă informaţii din domeniile politic, economic, social, ştiinţific, cultural şi social atât în ţară, cât şi peste hotare. Agenţia funcţionează din anul 1918, având birouri în fiecare regiune a ţării, precum şi în 11 state: SUA, Germania, Franţa, Rusia, China, Belgia, Republica Moldova, Emiratele Arabe Unite, Polonia, Bulgaria şi Ungaria.

Ukrinform Daily s-a afirmat ca o agenţie de ştiri credibilă, care oferă cititorilor o imagine amplă şi obiectivă a evenimentelor, difuzând zilnic peste 300 de ştiri, comentarii şi interviuri în exclusivitate, reportaje foto, infografice în cinci limbi - ucraineană, rusă, engleză, germană şi spaniolă.