You are here

Presa din România va aborda zilnic subiecte despre R. Moldova

30 September 2014
3197 reads
Mai multe instituții media de nivel central și local din România au semnat recent un Protocol de colaborare, prin care își asumă abordarea cu prioritate a subiectelor despre R. Moldova în fluxul zilnic de informații, informează infoprut.ro.

Semnarea acestui document presupune apariţia în presa de peste Prut a mai multor materiale în care vor fi reflectate obiectiv și responsabil realităţile din R. Moldova prin intermediul posturilor de televiziune și radio, presei scrise și electronice. Potrivit acordului respectiv, fiecare instituţie media care a aderat la Protocol va desemna un colaborator al său responsabil de această tematică. Jurnalistul va participa la cursuri de pregătire şi va efectua vizite de lucru la colegii săi din Republica Moldova.
 
George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, organizaţie care a venit cu ideea de a iniţia un asemenea Protocol de colaborare, susţine că acordul organelor de presă din România cu privire la acoperirea mediatică a tematicii Republicii Moldova bucură și “demonstrează că subiectul este unul ofertant, de interes larg”.
 
Romanian Breaking News, Romanian Global News, Ziare.com sunt printre instituțiile care au semnat acordul/protocolul privind difuzarea informațiilor despre Republica Moldova în România, lista rămănând în continuare deschisă.

 
Imagine: Mediafax Foto/AFP