La 1 martie, 2016, ora 16.00, în incinta Hotelului Regency, Organizația Națiunilor Unite în Moldova lansează primul program de stagii pentru diversitate dedicat persoanele din grupurile vulnerabile. Programul își propune să promoveze mesajul de non-discriminare și incluziune în rândul populației și să stimuleze alte organizații și companii din Moldova să urmeze exemplul pentru a dezvolta oportunități de stagii de diversitate la nivel național.
La eveniment vor participa: Dafina Gercheva, coordonatoare rezidentă ONU și reprezentantă rezidentă PNUD în Moldova, reprezentanți ai instituțiilor publice de profil, reprezentanți ai companiilor private și potențiali beneficiari ai stagiilor.
Un studiu recent realizat de Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului a demonstrat că contactul direct cu persoanele din grupurile defavorizate reduce considerabil distanța socială și crește nivelul de incluziune. Prin intermediul stagiilor, persoanele și grupurile vulnerabile nu doar vor identifica noi oportunități, dar vor contribui și la o mai bună incluziune socială a acestora și, totodată va crește substanțial atitudinea de acceptare în cadrul organizațiilor și instituțiilor beneficiare.
Data pentru lansarea oficială a stagiilor nu a fost aleasă întâmplător, la 1 martie fiind marcată Ziua Internațională #ZeroDiscriminare, aceasta fiind o bună ocazie pentru a atrage atenția asupra anumitor probleme legate de discriminare și stigmatizare a persoanelor vulnerabile din Moldova și a prezenta exemple concrete despre cum acestea pot fi depășite prin crearea de noi oportunități.
Evenimentul va fi constituit din 2 părți: Prezentarea programului de stagii pentru diversitate, lansarea unui apel către organizațiile și instituțiile din Moldova să-și consolideze eforturile pentru promovarea diversității și îndemnarea partenerilor din rândul ONG-urilor, autorităților publice, entitățile de afaceri și mass-media pentru a-și asuma un angajament public de a crea cel puțin o poziție vacantă pentru un stagiu de 1 - 2 luni în cadrul instituției.
Vă rugăm să confirmați participarea Dvs, pînă luni, 29 februarie, ora 12.00, expediind un mesaj la adresa electronică: coordonator@ijc.md sau să apelați numărul de telefon 022 213 652, extensia Departamentul Instruire şi Comunicare, CJI. Persoană de contact, Rodica Catareu, coordonator de programe.