Magistrații CSJ au respins recursul procurorului în Procuratura de circumscripție Chișinău, Djulieta Devder, împotriva deciziei Colegiului penal al Curţii de Apel Chișinău din 23 octombrie 2019 pe motiv că este „vădit neîntemeiat”. Decizia este irevocabilă și a fost pronunțată integral la 6 aprilie 2020.
Prima instanță l-a găsit pe Vadim Ungureanu vinovat de faptul că, în scopul de a obține informații compromițătoare despre unii artiști din Moldova de la fostul şef-adjunct al Serviciului Tehnologii Informaţionale din cadrul MAI, Dan Chiriţa, primul i-ar fi oferit „servicii de a nu publica pe site-ul de ştiri deschide.md date defăimătoare despre acesta”.
În decizia CSJ se menționează că „constatările instanței de fond sunt eronate”, pentru că asemenea acțiuni nu pot fi calificate drept un „serviciu”. „Inculpatul nu poate fi pus într-o sferă îngustă de persoane care cunoaște informații dintr-o hotărâre judecătorească și este absurd ca o persoană cu funcție de răspundere, care are studii superioare și abilități necesare pentru a activa în asemenea funcție să poată fi influențată cu conținutul unei decizii publice, care este de achitare, fiind în favoarea acestuia. Mai mult, din probele administrate nu rezultă că inculpatul a promis nepublicarea unor informații în schimbul altora, din contra, Dan Chirița fiind cel care a propus această ofertă”, se argumentează în document.
Vadim Ungureanu a fost reţinut pe 20 iunie 2014, în timpul unei întâlniri cu Dan Chiriţa. Jurnalistul a fost acuzat că ar fi obținut prin șantaj de la Chiriţa date cu caracter personal ale unor artişti moldoveni, precum şi secrete de stat. El a fost reținut și plasat pentru pentru trei zile în Penitenciarul 13, unde ar fi fost supus unor presiuni din partea deținuților ca să divulge sursele redacției.
Jurnalistul consideră că dosarul ar fi fost deschis la comanda unor reprezentanți ai organelor de drept pentru a afla sursele lui de informare. Reprezentanții conducerii MAI din acea perioadă au respins anterior acuzațiile.