Вы здесь

​Natalia Gavrilița, despre reformarea agenției de stat Moldpres: Vom elabora și strategia referitoare la această întreprindere

19 августа 2021
1002 просмотра
Guvernul este în proces de identificare  a persoanelor care ar prelua conducerea Cancelariei de Stat, inclusiv pentru a elabora o nouă strategie referitoare la Agenția Informațională de Stat Moldpres. Declarația aparține prim-ministrei Natalia Gavrilița și a fost lansată în cadrul briefingului de presă de după ședința din 19 august a Guvernului.

Jurnaliștii au întrebat-o pe prim-ministră inclusiv despre numirea noului secretar de stat, șef al Cancelariei, și dacă Guvernul intenționează să reformeze agenția Moldpres. Natalia Gavrilița a răspuns că autoritățile se află în proces de identificare a persoanei potrivite pentru această funcție, „care să corespundă criteriilor noastre de integritate, profesionalism și să împărtășească aceleași valori”. „Deocamdată, avem anumite priorități în ceea ce privește agențiile subordonate Guvernului și vom face numiri și aici, cât de curând posibil. Și atunci, împreună cu persoana care va fi numită, vom elabora și strategia referitor la întreprinderea de stat [Moldpres – n.r.]”, a declarat Natalia Gavrilița.

La sfârșitul lunii iunie, Media Azi a scris cu referire la informațiile publicate de Ziarul de Gardă, despre o scrisoare ce ar fi semnată de mai mulți angajați ai Moldpres care au solicitat anonimatul și care  acuzau directorul instituției că „nu se prezintă la muncă”, iar administrația - de „abuz de putere”. Persoanele vizate au negat acuzațiile.

În mai, jurnaliștii Moldpres au anunțat că Cancelaria de Stat, fondatoarea întreprinderii, a elaborat un nou statut al agenției informaționale, în care nu se mai regăsește și Direcția știri, calificând inițiativa drept „un atac asupra presei”. Aceștia au publicat și o știre la subiect, pe site-ul instituției, dar articolul a fost retras la scurt timp.

Directorul Moldpres, Andrei Volentir, a dezmințit atunci informațiile privind proiectul de modificare a statutului instituției și a spus că a fost „o interpretare eronată a documentului” aflat în faza incipientă.

Cancelaria de Stat este fondatoarea Agenției Moldpres.