Вы здесь

​Asociația Media Alternativă, fondatoarea TV8, are doi membri noi în Consiliul de Administrare

11 января 2022
782 просмотра
Antreprenorul Vasile Tofan și consultantul în management non-profit Nicolae Loghin sunt noii membri ai Consiliului de Administrare al asociației Media Alternativă, fondatoarea postului de televiziune TV8, anunță site-ul oficial al canalului.

Potrivit TV8, din 2012 până în prezent, Vasile Tofan este partener superior al Fondului de investiţii „Horizon Capital” și unul dintre membrii Consiliului Moldova Agroindbank (MAIB). Mold-street.com scrie că firma „Horizon Capital” este confondatoarea consorțiului HEIM Partners Limited din Londra, care deține 41,09% din capitalul MAIB. Anterior, Tofan a fost directorul HEIM Partners Limited. De asemenea, el este președinte al Consiliului director non-executiv al vinăriei „Purcari Chateau”, cu o experiență de peste 15 ani în consultanță și management în FMCG (din eng. fast-moving consumer goods - bunuri de consum cu mișcare rapidă), sectorul sănătății și tehnologiilor. Vasile Tofan deține o diplomă de master în Business și administrare la Harvard Business School.

Nicolae Loghin este de șase ani expert la Centrul de Training și Consultanță Organizațională (CICO) și consultant de proiect la Gateway&Partners.

„Diversitatea de expertiză deținută de membrii din actuala componență a Consiliului de Administrare al asociației ne va permite reconstrucția și fortificarea instituției, dezvoltarea postului de televiziune TV8 ca și model de business în presă, respectând cu sfințenie valorile asumate de TV8”, susține Media Alternativă. 

În prezent, pe lângă cei doi, din componența Consiliului de Administrare al AO Media Alternativă mai fac parte Igor Boțan, director executiv ADEPT, Mariana Rață, senior editor TV8, și Ion Guzun, consultant juridic. 

CONFLICTUL NESTINS DINTRE COFONDATORII ASOCIȚIEI

În prezent, asociația Media Alternativă este implicată într-un litigiu cu fosta președintă și cofondatoare a asociației, Natalia Morari. Jurnalista anunța la începutul lunii septembrie 2021 că se retrage „temporar” din Consiliul de Administrare al TV8, drept urmare a unor presupuse acțiuni de șantaj din partea Serviciului de Informații și Securitate. Ea a afirmat că pretinsele constrângeri au parvenit în contextul în care Veaceslav Platon este tatăl copilului său. Anunțul a declanșat un șir de reacții. Administrația TV8 a invocat că, în contextul conflictului de interese iscat, Natalia Morari și-a depus demisia din funcția de președintă a asociației Media Alternativă și și-a retras calitatea de membră a Consiliului de administrare al acesteia. Totodată, emisiunea „Politica Nataliei Morari” a fost scoasă din grila de emisie a postului din considerente deontologice. În octombrie, Natalia Morari a acționat în judecată Asociația Obștească Media Alternativă, dorind să fie restabilită în calitate de membră a organizației. „Eu îmi voi apăra dreptul de a rămâne printre fondatorii TV8 și nu voi permite preluarea postului prin scoaterea mea ilegală din televiziunea pe care am creat-o, din simplul motiv că cineva nu este de acord cu alegerile care țin exclusiv de viața mea personală”, scria Natalia Morari pe Facebook. Reprezentanții TV8 susțin că Natalia Morari pretinde că ar fi scris cererea de retragere din asociație în condiții „de presiune psihologică și șantaj”, lucru respins de Asociația Media Alternativă. În prezent, dosarul se află pe masa magistraților. 

Totodată, pe site-ul instanțelor de judecată mai figurează și dosarul intentat de Cristina Guțu împotriva Media Alternativă, privind anularea actelor și contractelor. Guțu este ruda Nataliei Morari și cofondatoare a Asociației Media Alternativă. „Vreau să aflați de la mine ca în calitate de membră a Asociației, in contextul ultimilor evenimente, am contestat în instanță de judecată unele decizii ale Adunării Generale extraordinare a Asociației Obștești “Media Alternativă” pe care le consider ilegale”, a scris Cristina Guțu.

Nicolae Loghin (stânga) și Vasile Tofan (dreapta). Sursa foto: TV8


Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm cele mai importante articole, dar și pe Facebook, Instagram și Twitter.