Вы здесь

​Natalia Gavrilița îndeamnă cetățenii să se informeze din prima sursă despre evenimentele din Ucraina

24 февраля 2022
512 просмотров
Prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat în cadrul unui briefing de presă despre decizia Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova de a declara stare de urgență pe tot teritoriul țării în contextul crizei de securitate din Ucraina. Perioada stării de urgență urmează a fi de 60 de zile, începând cu 24 februarie.
 
Natalia Gavrilița a îndemnat cetățenii să se informeze din surse oficiale și a lansat un apel la adresa jurnaliștilor. „Rog cetățenii să se informeze din prima sursă cu privire la evenimentele care au loc, fără a accesa surse de informare dubioase, care au drept scop să genereze panică. Dumneavoastră, stimate jurnaliste și stimați jurnaliști, aveți o responsabilitate față de public, de a le oferi informații veridice. Să dăm dovadă împreună de unitate în aceste momente”, a spus prim-ministra. 

Natalia Gavrilița a precizat că autoritățile au creat și un canal pe Telegram - „Prima Sursă”, care este o sursă oficială de verificare a informațiilor. Acesta este administrat de către responsabili din cadrul Președenției, Parlamentului și Guvernului. „Aici vom informa rapid despre cele mai importante decizii ale autorităților din Republica Moldova și vom dezminți falsurile și manipulările apărute în spațiul media, mai ales acum, în contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina”, susțin reprezentanții Guvernului.

Starea de urgență urmează a fi aprobată de plenul Parlamentului.