
Centrul pentru Jurnalism Independent a lansat o nouă ediţie a revistei „Mass Media în Moldova”, care prin problemele abordate îşi propune să ușureze înţelegerea proceselor ce au loc în presa autohtonă şi să îmbunătăţească nivelul de respectarea a principiilor şi standardelor profesionale.
În această ediţie, găsiţi o analiză amplă a modului în care jurnaliştii au acoperit vizita cancelarului german Angela Merkel la Chişinău, semnată de Alina Anghel. Veaceslav Perunov vorbeşte la rubrica „Presa ca afacere” despre cei 18 ani de activitate a săptămânalului de Bălţi «СП». Gheorghe Erizanu prezintă trei portrete ale jurnaliştilor din Republica Moldova. Doina Costin explică de ce este importantă pentru public transparenţa proprietăţii mass media, Daniela Terzi-Bărbăroşie analizează actul de manipulare prin mass media, cât este intenţie şi cât necunoaştere, iar Vitalie Dogaru face o radiografie a dezbaterilor televizate.
Din noua ediţie aflaţi, între altele, şi cum poate fi salvat documentarul TV producţie proprie în Republica Moldova. Ce schimbări de conţinut sau formă va aduce, începând cu anul 2015, pe piaţa de televiziune digitizarea eterului? Care este genul proxim şi diferenţa specifică între blogging şi jurnalism? De ce peste 40% din respondenţi sunt implicaţi în procese de defăimare, dar numai 14% au studiat Legea cu privire la libertatea de exprimare?
Articolele mai sunt semnate de Janeta Hanganu, Ion Bunduchi, Victor Gotișan, Ina Grejdeanu, Ion Terguţă, Vitalie Sprînceană, Irina Gotişan.
Revista cuprinde rubricile tradiţionale: „Etică şi profesionalism”, „Litera legii”, „Presa regională”, „Presa ca afacere”, „Experienţe” și „Recenzie de carte”.