You are here

CJI a implicat într-un proiect media jurnaliști de pe ambele maluri ale Nistrului

11 November 2014
1780 reads
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) continuă să desfășoare activități orientate să apropie și să împrietenească jurnaliștii de pe ambele maluri ale Nistrului. Astfel, în perioada septembrie – octombrie, zece jurnaliști de la diverse instituții de presă din Chișinău, Comrat, Bender, Tiraspol și Râbnița au realizat, în comun, mai multe materiale despre  grupurile minoritate și cele social-vulnerabile. 

Materialele aduc în prim-plan aspecte din viața grupurilor vizate, dificultăți pe care le întâlnesc zi de zi, dar și istorii convingătoare de reușită, menite să diminueze anumite stereotipuri și atitudini discriminatorii. "Participarea în proiect mi-a oferit posibilitatea să înțeleg mai  bine această tematică și să realizez că pot fi scrise istorii interesante, pozitive despre grupurile social-vulnerabile, prin care să promovăm exemple de succes pentru societate", a spus Petru Cosoi, reporter Unimedia.

O altă participantă a proiectului, Natalia Barbier, jurnalistă din regiunea transnistreană, a remarcat că asemenea gen de colaborări oferă participanților posibilitatea de a se implica și de a reflecta probleme comune din diverse regiuni ale țării.
 
Materialele realizate pot fi citite aici.
 
Componenta de materiale comune a fost lansată de CJI în urma unui program de instruire pe parcursul căruia jurnaliștii au  fost instruiți  să reflecte profesionist tematica grupurilor minoritare și a celor social-vulnerabile. Prin această activitate, CJI și-a propus să încurajeze și să consolideze cooperarea dintre jurnaliști de pe ambele maluri ale Nistrului. 
 
Această activitate  a fost implementată în cadrul proiectului “Promovarea drepturilor minorităţilor şi ale grupurilor marginalizate din regiunea transnistreană şi UTA Gagauz-Yeri prin intermediul mass-media” implementat de CJI, cu suportul financiar al organizaţiei Civil Rights Defenders din Suedia, partener CJI.