Eşti aici

A fost lansat pachetul multimedia Moldova Plus Eficiența Energetică

12 August 2015
1769 de afişări
Pe 7 august a fost lansat cel de-al treilea pachet multimedia Moldova Plus, care abordează subiectul Eficiența Energetică. Lansarea a avut loc în cadrul unui briefing la care au participat partenerii media locali din cadrul proiectului Consolidarea Independenței în Mediile de Comunicare și autorii pachetului, jurnalistele Viorica Zaharia și Natalia Porubin, de la agenția New Project Media.

Materialele din pachetul multimedia abordează subiecte precum: proiecte de educație ecologică implementate în școli, afaceri în domeniul biocombustibililor și felul în care statul ar putea încuraja dezvoltarea acestui domeniu,  modalități casnice de economisire  a energiei și avantajele  acestora sau calitățile termoizolante ale stufului, care poate fi folosit pentru acoperirea caselor. Pachetul multimedia Moldova Plus Eficiența Energetică conține 5 materiale, disponibile în formate foto, video, text, infografice. Pachetul multimedia poate fi accesat pe site-ul media-azi.md, la rubrica Moldova Plus Național.

Materialele urmează a fi publicate de cei 12 parteneri media ai proiectului, din: Bălți, Soroca, Florești, Șoldănești, Rezina, Nisporeni, Cimișlia, Basarabeasca, Bender, Comrat, Ceadîr-Lunga, care ulterior vor realiza materiale proprii, specifice regiunii în care activează, pe același subiect – Eficiența Energetică.

Primele două pachete multimedia Moldova Plus au abordat subiectele Acordul de Asociere cu UE  (realizat de jurnaliști de la Radio Chișinău) și Agricultura (realizat de jurnaliști de la Unimedia.info). Următorul pachet multimedia va aborda subiectul Patrimoniul Cultural și va fi lansat în luna septembrie 2015.

Programul Moldova Plus face parte din proiectul ”Consolidarea independenței în mediile de comunicare din R. Moldova”, implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent în colaborare cu Internews, în perioada decembrie 2014 - iulie 2016.