Eşti aici

Libertatea Presei

Harta libertăţii mass-media din Republica Moldova consemnează cazurile de abuz din partea autorităţilor sau a persoanelor fizice faţă de jurnalişti şi instituţii de presă din diferite localități din Moldova. Prin abuz înțelegem orice agresiune fizică sau verbală a jurnaliștilor, distrugerea bunurilor acestora şi îngrădirea accesului la informație sau a dreptului la libera exprimare a presei.
Pentru a vedea descrierea detaliată a situației de abuz, selectaţi un steguleț.

Pentru a raporta un nou caz de abuz al presei, vă rugăm să selectaţi butonul „Semnalează un abuz” din partea de dreapta sus a paginii sau accesaţi aici.

Harta Libertății Presei

Data abuzului Locație
7 Octombrie 2013 Jurnalistă de la Glia Drochiană, dată afară de la un eveniment la care a participat Igor Corman

Galina Butenco, o jurnalistă de la săptămânalul local Glia Drochiană,

7 Octombrie 2013 Un consilier PCRM a agresat un activist şi jurnalist din Bălți, membru al Partidului Socialiştilor

Consilierul municipal Serghei Eremciuc din Bălţi, membru al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), l-a lovit, în 27 septembrie 2013, pe activistul şi jurnalistul Mihai Ahremţev, care

7 Octombrie 2013 Reporter agresat pentru că a fotografiat o mașină parcată ilegal

22 Noiembrie 2013 Jurnalistă de la Publika TV, amenințată de deputatul comunist Iurie Muntean

Deputatul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) Iurie Muntean a ameninţat-o pe jurnalista Dumitriţa Ciuvaga de la Publika TV, în timpul ședinței de plen a Parlamentului.

16 Noiembrie 2013 Jurnalistul și activistul Oleg Brega, agresat de un taximetrist

Un taximetrist cu mașina parcată neregulamentar în apropierea bulevardului Ștefan cel Mare din Capitală l-a agresat, joi, pe jurnalistul și activistul Oleg Brega de la organizația Hyde Park și i-a

19 Octombrie 2013 Reporterii ZdG, amenințați de un om de afaceri moldovean

Membrii redacției Ziarului de Gardă (ZdG) au declarat că au fost ameninţaţi telefonic de o persoană care s-a prezentat drept omul de afaceri Renato Usatâi.