Eşti aici

Reporter agresat pentru că a fotografiat o mașină parcată ilegal

Categorie: 

Reporterul Vadim Ungureanu, aflat în stagiu de practică la portalul Deschide.md, a fost agresat, în 24 septembrie 2013, de proprietarul unei maşini parcate ilegal în Chișinău, după ce tânărul a fotografiat scena.

După ce a făcut pozele, jurnalistul a fost pălmuit de proprietarul maşinii - care ieșise din hotelul Dacia - și intimidat de alți cinci bărbați.

Mai mulţi martori au refuzat să-şi divulge numele, motivând că proprietarul automobilului vine des la hotel, a mai adăugat Ungureanu. La fața locului a venit şi o patrulă de poliție, care i-a ridicat numerele de înmatriculare şoferului.

Echipa Deschide.md a solicitat conducerii Inspectoratului Naţional de Patrulare şi Comisariatului de Poliţie al municipiului Chişinău să intervină pentru a soluționa acest incident. Vadim Ungureanu a precizat că va depune plângere la Comisariat.

 

Organizațiile non-guvernamentale de media au cerut și ele Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Procuraturii Generale (PG) să investigheze minuțios și să elucideze cazul semnalat de Vadim Ungureanu, iar persoanele vinovate să fie pedepsite conform legislaţiei în vigoare.