Eşti aici

Dezbateri publice: propuneri de modificare a Legii privind accesul la informație

04 Septembrie 2015
1769 de afişări

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) Vă invită la o masă rotundă, în cadrul căreia va fi supus dezbaterilor publice un set de propuneri de modificare a Legii nr.982-XIV din 11 mai 2000 privind accesul la informație (articolele 15 și 16) și a Codului contravenţional al Republicii Moldova nr. 218-XVI din 24 octombrie 2008 (art. 71).

Proiectul de lege, remis Parlamentului, Președintelui, Guvernului, și înregistrat ca inițiativă legislativă, are ca scop îmbunătățirea procedurii de înregistrare a cererilor cu privire la accesul la informație, reducerea termenului de prezentare a informației și înăsprirea pedepsei pentru încălcarea legislației privind accesul la informație pentru persoanele responsabile de prezentarea informației.
 
Evenimentul va avea loc la 9 septembrie 2015, cu începere de la ora 10.00, în sala de conferinţe ROME a Centrului Summit (str. Tighina 49/3).
La masa rotundă au fost invitaţi reprezentanți ai  instituțiilor statului, membrii ai ONG-urilor şi instituţiilor media, precum și experții din domeniu.
 
Vă rugăm să confirmaţi participarea dumneavoastră la eveniment la adresa electronică: mlu@ijc.md sau la numerele de telefon 022  213 652, persoană de contact: Olga Tiganescu, Coordonatoare Departamentul Politici şi Legislaţie Media, CJI.
______________

Această masă rotundă este posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.