Eşti aici

Jurnaliștii anului 2015: Inna Cîvîrjîc

23 Decembrie 2015
1257 de afişări
La 17 decembrie, în cadrul tradiționalei Gale a Clubului de Presă - organizată pentru a douăzeci şi una oară de Centrul pentru Jurnalism Independent și Comitetul pentru Libertatea Presei -, au fost acordate nouă premii principale și trei speciale. Pentru a-i cunoaște mai bine pe învingători, i-am trimis în misiune specială la Gală pe studenții de la Școala de Studii Avansate în Jurnalism. Ei le-au pus mai multe întrebări, le-au studiat biografiile de creație și s-au întors plini de impresii, convinși că cei mai buni jurnaliști ai anului 2015 le pot servi drept model în profesie…
Astăzi, cu ajutorul studenților ȘSAJ, vă prezentăm laureații pe portalul Media-Azi.

 

  • Ce semnificație a avut pentru Dvs. anul care trece?
  • Cum credeți, ce calități v-au ajutat să deveniți laureatul anului 2015?
  • La ce victorii o să vă inspire Mărul în 2016?
Inna Cîvîrjîc: „Jurnalistul trebuie să inspire încredere”

Odată intrată în jurnalism, acum şase ani, a început să scrie pe teme sociale și politice. În cele din urmă, însă, a decis să se concentreze pe economie - poate, pentru că încă din școală îi plăcea foarte mult matematica, să analizeze cifrele și felul în care influențează acestea viaţa oamenilor. Printre cifre, pas cu pas, reportera Inna Cîvîrjîc de la portalul Newsmaker.md a obţinut Premiul pentru abordarea tematicii economice în cadrul Galei anuale a Clubului de Presă.

  • În acest an am urmărit foarte atent situația cu furtul secolului din cele trei bănci din Moldova. Tema aceasta, bineînţeles, a fost principala mea preocupare în 2015 şi sper că mi-a reușit să scriu bine şi clar despre ea.
  • Cred că principala calitate, care m-a ajutat să obţin acest premiu, este ambiția. Alături de aceasta, un jurnalist bun trebuie să fie obiectiv în materialele pe care le realizează; să fie comunicabil și capabil să găsească limbaj comun cu toți oamenii; să inspire încredere, căci în această muncă este foarte important să existe sinceritate. Totuşi, aceste relații trebuie să fie doar de parteneriat, astfel încât să nu devină o barieră pentru munca ta.
  • Pe viitor, îmi propun să fac mai multe investigații, deoarece sunt convinsă că investigațiile scot în evidenţă calităţile profesionale ale jurnalistului și, în acelaşi timp, semnalează cele mai dureroase probleme ale unei ţări.
Veronica Tabureanu, Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism