Eşti aici

Biroul Permanent a dat undă verde cameramanilor în sala de ședințe a Parlamentului

13 Aprilie 2016
1501 afişări
Biroul Permanent al Parlamentului a aprobat, miercuri, 13 aprilie, modificarea și completarea unor hotărâri ale sale,  privind accesul, ordinea și securitatea în parlament și acreditarea reprezentanților mass-media, răspunzând astfel solicitărilor îndelungate ale societății civile și jurnaliștilor acreditați de a avea acces liber în sala de ședințe a legislativului.

Astfel, începând cu 14 aprilie, cameramanii își vor putea ocupa locurile în cele două balcoane, spațiul special rezervat pentru presă. „Au fost acceptate toate propunerile și recomandările formulate de reprezentanții societății civile și mass-media în urma discuțiilor din cadrul grupului de lucru comun”, ne-a informat Svetlana Ursu, șefa direcției generale comunicare și relații publice.

Precizăm că Centrul pentru Jurnalism Independent a inițiat Campania „Vrem acces în Parlament” în anul 2014. Pe parcursul a doi ani, jurnaliștii au recurs la diferite forme de protest pentru a sensibiliza deputații față de îngrădirea accesului presei la ședințele în plen ale legislativului – au organizat flashmoburi, au semnat petiții, iar recent, mai mulți reprezentanți ai societății civile și ai mass-media, purtând tricouri pe care era înscris „Acces liber pentru presă”, au protestat în sala de şedinţe a parlamentului.