Eşti aici

Club de presă - ”Evaluarea periodică universală – un exercițiu important și mai puțin cunoscut”

20 Aprilie 2016
1112 afişări
Stimați jurnaliști, Centrul pentru Jurnalism Independent și Organizația Națiunilor Unite în Moldova Vă invită respectuos să participați la ședința Clubului de Presă cu tema: ”Evaluarea periodică universală – un exercițiu important și mai puțin cunoscut”.  
Subiectul va fi abordat în contextul celui de al doilea ciclu al Evaluării Periodice Universale (EPU) a situației drepturilor omului în Republica Moldova de Consiliul pentru Drepturile Omului, care va avea loc în luna noiembrie 2016 la Geneva. În cadrul acestuia, Guvernul Republicii Moldova urmează să depună raportul pe țară la Consiliul pentru Drepturile Omului până pe 25 iulie 2016. În context, mai mult de 30 de organizații a societății civile au elaborat rapoarte alternative cu constatări și recomandări privind situația drepturilor omului în țară, ulterior depuse la Consiliul pentru Drepturile Omului.   
La eveniment și-au confirmat prezența Veaceslav Balan, Coordonator Național pentru  Drepturile Omului, oficiul ONU pentru drepturile omului, dar și Olesea Perean, Centrul pentru pentru Informare în domeniul drepturilor Omului (CIDO). De asemenea, au fost invitați reprezentanți ai Guvernului, Oficiului Avocatului Poporului, societății civile, deopotrivă jurnaliști, studenți, profesioniști din diverse domenii, a căror activitate are tangență cu tema discutată.
Ședința Clubului de presă va avea loc în data de 26 aprilie, începând cu ora 16.00, la sediul Consiliului pentru prevenirea și combaterea discriminării și asigurarea egalității de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 180, of. 600. 
Vă rugăm să confirmați participarea dvs. la adresa electronică: nsarioglo@ijc.md sau la numărul de telefon 022 213 652. Persoana de contact: Natalia Sarioglo, coordonatoare de programe, Departamentul Instruire și Comunicare, CJI.
Evenimentul are loc cu sprijinul Organizației Națiunilor Unite în Moldova.