Eşti aici

Club de presă: “Satele Moldovei: lipsesc oportunitățile de angajare sau forța de muncă?”

19 Septembrie 2016
1733 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) în parteneriat cu Organizația Națiunilor Unite (ONU) invită jurnaliștii să participe la ședința Clubului de Presă cu tema: “Satele Moldovei: lipsesc oportunitățile de angajare sau forța de muncă?”

Subiectele discutate în cadrul evenimentului se vor contura în jurul situației care persistă în satele din Republica Moldova din punct de vedere al forței de muncă și oportunităților de angajare. De asemenea, va fi abordat subiectul migraţiei și efectele acestui fenomen asupra forţei de muncă şi dezvoltării IMM la nivel local, dar și oportunităților reduse de angajare din cauza lipsei businessului mic şi mijlociu la nivel local.

La eveniment și-au confirmat prezența:

  • Ghenadie Ivașcenco – PNUD Moldova;
  • Silvia Ţurcanu – primară de Chişcăreni;
  • Ana Gherganov – reprezentantă a Ministerului Muncii Protecției Sociale și a Familiei;
  • Agent economic – crescător de iepuri (s. Chişcăreni);
  • Iurie Morcotilo – expert economic.
Clubul de presă va fi moderat de către jurnalista Diana Railean (Radio Europa Liberă). Ședința Clubului de presă se va desfășura în data de 22 septembrie 2016, începând cu ora 16.00, la Tucano Coffee Brasil (Str. Alexandru cel Bun, 91A, intersecție cu str. M. Bănulescu-Bodoni). 

Vă rugăm să confirmați participarea dvs. la adresa electronică: nsarioglo@ijc.md sau la numărul de telefon 022 213 652. Persoana de contact: Natalia Sarioglo, coordonatoare de programe, Departamentul Instruire și Comunicare, CJI.

Evenimentul are loc cu sprijinul Organizației Națiunilor Unite în Moldova.
 
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) este prima organizație de media care acordă asistenţă jurnaliştilor şi instituţiilor media din Republica Moldova, având scopul de a contribui la consolidarea unei prese libere și viabile, prin intermediul proiectelor ce oferă instruire în domeniul jurnalismului și relații cu publicul, campanii media, advocacy, cercetare și educație mediatică.