Eşti aici

Emisiunea „Media Azi”, ediția 38: Cât de posibile sunt investițiile străine pe piața media autohtonă?

20 Aprilie 2017
2833 de afişări
Prim-ministrul Pavel Filip invită oamenii de afaceri din Occident să investească în mass-media din Republica Moldova. Acest lucru, potrivit premierului, este necesar pentru ca segmentul media să se dezvolte și să devină o adevărată putere a patra. Totodată, în luna martie a.c., Parlamentul a adoptat un proiect de lege prin care a fost modificat Codul audiovizualului, în vigoare în prezent. Ca urmare, posturile de televiziune din țară vor trebui să majoreze cota produsului autohton în orele de maximă audiență, iar Consiliul Coordonator al Audiovizualului va selecta o companie ce va efectua măsurarea cotelor de audiență a canalelor TV.

Cât de necesare sunt investițiile străine în domeniul media din țara noastră? Sunt condițiile economice favorabile pentru astfel de investiții? Există profit din mass-media în Republica Moldova? Și cât de actuale și necesare sunt noile modificări operate la Codul audiovizualului? Aceste subiecte sunt discutate în emisiunea „Media Azi” de către jurnalistul Nicolae Negru, pe post de moderator și invitatul său - Dumitru Țîra, director general al Grupului de presă „Realitatea”.

Emisiunea „Media  Azi” este realizată săptămânal de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții pentru ele. Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, Media Azi și Mediacritica, și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea este produsă cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.