Eşti aici

Concurs pentru selectarea participanților mass-media din Ucraina, Moldova și Georgia la Laboratorul de Inovații Media "Gamification si implicarea publicului" din Kiev, Ucraina. Termeni de referință

13 Septembrie 2017
3705 afişări
1. Informații generale
ONG „Internews Ucraina” invită instituțiile mass-media din Ucraina, Moldova și Georgia să depună dosarele de participare la Laboratorul de Inovatii Media "Gamification si implicarea publicului", care va avea loc în perioada 16-18 noiembrie, la Kiev, Ucraina. Evenimentul se va desfășura în cadrul proiectului transfrontalier „Consolidarea independenței în mediile de comunicare din Moldova, Ucraina și Georgia”.
 
Laboratorul de Inovatii Media "Gamification si implicarea publicului" reunește reprezentanții redacțiilor pentru a dezvolta împreună modele și instrumente care să permită organizațiilor media să utilizeze mai eficient conținutul multimedia și să sporească implicarea publicului online.
 
Proiectul a sprijinit crearea unui model de website media universal, disponibil gratis, cu instrumente automate de promovare online, care să poată fi adaptate și folosite cu ușurință de către mass-media locală, cu resurse financiare minime. Modelul va fi prezentat în cadrul aceluiași Laborator.

Nouă echipe, reprezentând Georgia, Moldova și Ucraina, vor fi invitate la Kiev pentru a participa la un eveniment care va dura trei zile. Participanții se vor familiariza cu procedeul gamification și vor propune idei de proiecte pentru finanțare. Cele mai convingătoare trei idei de proiecte vor primi granturi a câte 2.000 de dolari, câte unul pentru fiecare țară.
 
2. Condiții pentru înregistrarea la concurs

  • Fiecare echipă care se înscrie în concurs trebuie să fie constituită din trei membri, cu descrierea experienței profesionale și a rolului fiecărei persoane; 
  • Fiecare echipă trebuie să-și demonstreze capacitatea în implementarea ideilor inovative în media online, colaborarea cu societatea civilă și implicarea jurnalismului civic în proiectele implementate (minim trei exemple);
  • Redacțiile pe care le reprezintă echipele trebuie să respecte standardele de etică profesională;
  • Cel puțin un membru al echipei trebuie să vorbească engleza, aceasta fiind limba de lucru în cadrul laboratorului;
  • Ideea de proiect pe care o propune echipa trebuie să includă elemente de interacțiune cu audiența și să fie realizată într-o perioadă de două luni de la finalizarea Laboratorului de Inovații Media. Programul și termenele proiectului vor fi stabilite de organizatori și câștigători. 
3. Formatul participării
Trei echipe (27 persoane) vor fi selectate din fiecare țară pentru a participa la Laboratorul de Inovatii Media, care se va desfășura la Kiev, în perioada 16-18 noiembrie 2017. În cadrul evenimentului, acestea se vor familiariza cu modelul de website media universal, precum și cu procedeul gamification, privind extinderea si fidelizarea audientei. Echipele vor identifica și vor elabora idei de proiecte proprii, îndrumați de traineri, urmând ca acestea să fie prezentate juriului. Trei cele mai convingătoare idei de proiecte vor primi granturi a câte 2000 de dolari pentru fiecare țară.
Organizatorii vor acoperi toate cheltuielile de transport, alimentare și cazare pentru echipele selectate. Limba de lucru în cadrul Laboratorului este engleza. De asemenea, organizatorii vor asigura traducerea din engleză în ucraineană, română și georgiană.
 
4. Criterii de selectare a participanților la Laboratorul de Inovații Media "Gamification si implicarea publicului"

Dosarele de participare vor fi evaluate de către echipa proiectului, în baza următoarelor criterii:

  • profesionalismul candidaților;
  • creativitatea/inovația proiectului propus;
  • consistența și fezabilitatea proiectului;
  • coerența și claritatea argumentării costurilor/bugetul rezonabil.     
5. Bugetul
Trei granturi a câte 2.000 de dolari fiecare vor fi acordate pentru implementarea celor mai bune trei idei de proiecte. Fiecare câștigător va reprezenta câte o țară.
 
6. Termenele - limită pentru depunerea dosarelor 
Pentru a participa la concurs, vă rugăm să completați FORMULARUL DE ÎNREGISTRARE în limba engleză, până la 16 octombrie 2017, ora 18.00.
Persoana de contact: Hanna Kalinichenko, coordonatoare de proiect, ONG “Internews Ucraina”, hkalinichenko@internews.ua .

Notă: Scopul proiectului „Consolidarea independenței în mediile de comunicare din Moldova, Ucraina și Georgia” este îmbunătățirea accesului la informații utile pentru cetățenii din Moldova, Ucraina și Georgia prin consolidarea capacității mass-mediei locale, aplicarea inovațiilor în jurnalism, încurajarea dialogului în rândul tinerilor, instruirea persoanelor în etate privind accesul la internet și stimularea colaborării între jurnaliștii din cele trei țări.