Eşti aici

Echipa Moldova.org - câștigătoare a Laboratorului de Inovații Media de la Kiev

20 Noiembrie 2017
1110 afişări
Canal Regional, Moldova.org și Locals.md sunt cele trei instituții media din Moldova care au participat la Laboratorul de Inovații Media „Gamification și implicarea publicului”, în perioada 16-18 noiembrie, desfășurat la Kiev. Jurnaliști din trei țări - Ucraina, Georgia și Moldova - au lucrat împreună la dezvoltarea unor modele și instrumente care ar permite organizațiilor media să utilizeze mai eficient conținutul multimedia și să sporească implicarea publicului online. Juriul a desemnat trei echipe câștigătoare, câte una din fiecare țară: Moldova.org (Moldova), Tvoye Misto (Ucraina) și IFact (Georgia).

Pe parcursul a trei zile, participanții la Laboratorul de Inovații Media au avut sesiuni de prezentare a instrumentelor de gamification și au aflat cum pot fi integrate acestea pe site-uri media pentru a spori interesul publicului. Totodată, echipele au elaborat idei de proiecte pentru implicarea publicului, fiind asistate de mentori și experți care le-au oferit consultanță și le-au ghidat să-și îmbunătățească ideile.

La final, juriul a desemnat trei echipe câștigătoare: Moldova.org (Moldova), Tvoye Misto (Ucraina) și IFact (Georgia). Echipa din Moldova își propune să sporească interacțiunea publicului cu conținutul media prin intermediul unui plugin care va putea fi integrat pe orice platformă wordpress. IFact va realiza un joc prin intermediul căruia va atrage atenția publicului la planificarea urbană a orașului Tbilisi, aceasta fiind o parte a unui startup în investigații jurnalistice. Tvoye Misto va crea o aplicație mobilă ”Your City” care va ajuta locuitorii activi ai orașului Lvov să acceseze instant conținut de interes sporit pentru public. Totodată, designul interactiv al aplicației va încuraja interacțiunea cu utilizatorii.
 Fiecare din echipele câștigătoare va primi un grant de 2000$ și va avea la dispoziție două luni pentru implementarea proiectelor.

 „Posibilitatea de a participa la acest laborator și faptul că suntem printre câștigători ne va permite să dezvoltăm un instrument util atât pentru Moldova.org, cât și pentru întreaga comunitate de jurnaliști, pentru care este important să aibă o legătură strânsă, bazată pe încredere, cu cititorii lor”,  a menționat Ana Gherciu, jurnalistă la Moldova.org.

„Laboratorul de la Kiev a avut o componentă educativă: am aflat mai multe despre gamification, o tendință încă puțin implementată la noi”, a adăugat colega ei, Victoria Colesnic.

----------------
Laboratorul de Inovații Media "Gamification si implicarea publicului", a fost organizat de ONG „Internews Ucraina” în cadrul proiectului „Consolidarea independenței în mediile de comunicare din Moldova, Ucraina și Georgia”.