Eşti aici

Au fost desemnați câștigătorii Granturilor pentru Oportunități Noi

10 Octombrie 2017
2155 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent anunță totalurile concursului de selectare a beneficiarilor Granturilor pentru Oportunități Noi, oferite în cadrul proiectului „Mass-media în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M).

În urma procesului de evaluare a dosarelor conform criteriilor de selecție, juriul a selectat următorii câștigători:

  • ONG-ul „Inițiativa Pozitivă” (Proiectul „Содействие социальной инклюзивности, подотчётности ответственных лиц и привлечению внимания широкой общественности к случаям нарушения прав и свобод граждан из уязвимых категорий”)
  • Site-ul de știri pentru tineri #diez (Proiectul „#diez goes on app”)
  • Asociația Obștească „Ca lumea” (Proiectul „Emisiunea Online «Internetu’ Grăiește»”)
  • Portalul Moldova.org (Proiectul „Combaterea știrilor și a declarațiilor false prin fack-checking și elaborarea de conținut video interactiv”)
  • Publicaţia periodică „SP”, Bălți (Proiectul „Расширение каналов распространения контента и взаимодействия с аудиторией eSP.md с помощью мессенджеров”)
  • Publicaţia periodică Observatorul de Nord, Soroca (Proiectul „Educație mediatică pentru democrație”)
La concurs au fost depuse în total 55 de dosare, iar criteriile de evaluare a proiectelor au inclus: îmbinarea creativă a actorilor/utilizarea noilor tehnologii; un plan de implementare bine articulat, o ofertă financiară practică și cu termene bine stabilite pentru fiecare parte; un public-țintă potrivit; un plan de promovare și viabilitate post-finanțare.
 
Din juriu au făcut parte: Petru Macovei, director executiv al Asociației Presei Independente (API); Diana Răileanu, jurnalistă Radio Europa Liberă; Dumitru Lazur, expert media; Dona Școla, co-fondatoare Generator Hub.
 
Beneficiarii Granturilor pentru Oportunități Noi își vor realiza proiectele pe parcursul următoarelor șase luni, până la 31 martie 2018. Pentru a întări componenta de inovație a proiectelor, va fi co-optat un mentor care îi va consilia pe beneficiari în procesul dezvoltării produselor.
 
Granturile pentru Oportunități Noi sunt oferite de Centrul pentru Jurnalism Independent în calitate de partener în cadrul proiectului MEDIA-M. Proiectul „Mass-media în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova (MEDIA-M) este finanțat de USAID și implementat de Internews.