Eşti aici

Internews ajută presa locală din Georgia, Moldova și Ucraina să-și construiască site-uri noi

20 Decembrie 2017
2562 de afişări
Internews oferă presei soluții gratis ca să-și construiasca siteuri noi. News Templ este conceput pentru a îmbunătăți prezența online a instituțiilor media cu resurse financiare limitate, care își desfășoară activitatea în Georgia, Moldova și Ucraina. Avantajul acestuia față de un șablon de site-uri web precum cele de la WordPress sau Squarespace este că acesta este adaptat pentru site-urile media, oferind șapte versiuni distincte și 14 plug-in-uri gata de instalat (cum ar fi Donațiile Paypal și Google XML Sitemaps), utile pentru publicațiile online. Constructorul utilizează platforma gratuită WordPress, care are o comunitate largă de utilizatori care pot fi de ajutor cu sfaturi, atunci când este necesar.
 
Folosind acest instrument prietenos pentru utilizatori, crearea unui nou site durează doar 20-30 de minute. News Templ poate fi folosit pentru a personaliza și adapta un nou site web la nevoile oricărei instituții media care are un sistem integrat de gestionare a conținutului, permițând redactarea, editarea și postarea de conținut multimedia și interactiv în mod intuitiv și rapid. Instrucțiunile pentru utilizarea News Templ vor fi disponibile în Română, Ucraineană, Georgiană și Engleză.
 
„Multe instituții media locale din regiune își pierd potențiala audiență și nu reușesc să țină pasul cu concurenții din alte țări, subvenționați, anume din cauza site-urilor slab proiectate, care sunt greu de actualizat fără o asistență IT continuă", spune Angela Sîrbu, care supraveghează acest efort. „News Templ va ajuta media locală să adopte formate inovative ale jurnalismului online care implică publicul și să atragă un public nou".
 
Partenerii Internews în această inițiativă sunt Centrul pentru Jurnalism Independent (Moldova), Internews Ukraine și Internews Georgia. Pentru mai multe informații, îl puteți contacta pe Oleg Gant, administratorul News Templ: oleg.gant@gmail.com.