Eşti aici

Instruire CJI: „Vizualizarea de date – cum facem atractivă informația monotonă”

28 Februarie 2018
4905 afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent anunță înregistrarea la instruirea pe tema „Vizualizarea de date – cum facem atractivă informația monotonă”, care va avea loc pe 23-24 martie 2018, la Chișinău.

La training sunt invitați să participe jurnaliști și editori interesați să afle:

  • cum pot scoate în evidență valoarea informației cu ajutorul instrumentelor de vizualizare a datelor;
  • cum să dea mai multă expresivitate materialelor jurnalistice;
  • cum să mențină atenția cititorilor.
Instructor va fi Andrey Misyurev, expert pe vizualizare din Sankt-Petersburg, Rusia. Acesta are o experiență vastă în domeniul comunicării, creării produselor și serviciilor de informare prin care să atragă atenția cititorilor.

În cadrul trainingului, expertul va explica elementele cheie ale procesului de reprezentare vizuală a datelor, va oferi exemple reușite de vizualizare a datelor și va prezenta instrumente prin care putem transforma cifrele în imagini, astfel încât articolele să poată capta atenția cititorilor.

De asemenea, participanții își vor dezvolta la modul practic abilitățile necesare pentru a utiliza datele în procesul de realizare a reportajelor.

Doritorii se pot înregistra expediind CV-urile în versiune electronică Marianei Tabuncic, coordonatoare de programe la CJI, la adresa comunicare@ijc.md. Recepționarea CV-urilor se va confirma pe parcursul a două zile lucrătoare.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 14 martie 2018. Persoana de contact: Mariana Tabuncic, coordonatoare de programe CJI, tel.: 022 213 652.

Instruirea este organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în calitate de partener în cadrul proiectului „Mass-media în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID și implementat de Internews. Proiectul MEDIA-M își propune să promoveze dezvoltarea unei prese independente și profesioniste în Moldova, oferindu-le cetățenilor acces la o diversitate de perspective și contribuind la formarea unui sector media mai rezistent la presiuni politice și financiare.