Eşti aici

Program de instruire: Aplicarea legislației cu privire la accesul la informație în activitatea jurnalistică

10 Mai 2018
1408 afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent invită jurnaliştii din presa locală și națională, inclusiv din regiunea transnistreană și UTA Găgăuzia, să participe la programul de instruire „Aplicarea legislației cu privire la accesul la informație în activitatea jurnalistică”, care se va desfășura pe 25 mai la Chișinău.

Cine poate participa? 
Jurnaliști din presa scrisă, online, TV și radio.
Limba de instruire – româna; limbi de interacțiune – româna și rusa.

În cadrul instruirii vor fi abordate mai multe subiecte:
legislația privind accesul la informație: ce putem face în cazul în care nu primim răspuns la o cerere de acces la informație?
exerciții de redactare a cererilor privind accesul la informație și a altor tipuri de solicitări de informație – pentru date cu caracter personal, informații cu acces limitat, cum ar fi secretul de stat, date din arhivă și altele de acest fel;
bazele de date deschise – ce informații conțin acestea și cum pot fi accesate;
experiența unor jurnaliști de investigație despre modul de accesare a informației de interes public.

Locul și perioada:
Cursul de instruire va avea loc pe 25 mai 2018, la Hotelul Jolly Alon, sala de conferințe de la et. 2 (Chișinău, str. Maria Cibotari, nr. 37). Participanților din afara Chișinăului le vor fi rambursate cheltuielile pentru transport.

Toți cei interesați sunt rugați să depună CV-ul la adresa de email mlu@ijc.md sau la sediul Centrului pentru Jurnalism Independent, mun. Chișinău, str. Șciusev 53, MD-2012. Informaţii suplimentare se pot obține la numărul de telefon (022) 227 539, persoană de contact: Zinaida Gheața, Coordonatoare de programe, Departamentul Politici și Legislație Media. 
Data limită pentru depunerea CV-ului – 21 mai 2018.

Acest curs de instruire este posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).