Eşti aici

Câștigătorii World Press Photo 2018: Adam Ferguson, premiul I la categoria „Oameni”, Stories

27 Noiembrie 2018
1058 de afişări
Seria de fotografii intitulate „Boko Haram Strapped Suicide Bombs to Them. Somehow These Teenage Girls Survived” aparține fotografului australian Adam Ferguson. Fotografiile au fost realizate pentru The New York Times.
 
Istoria fotografiilor: Portrete ale unor fete răpite de militanți Boko Haram, fotografiate în Maiduguri, Borno, Nigeria. Fetelor, care au fost îmbrăcate frumos și legate cu explozibil, li s-a ordonat să se arunce în aer în zone aglomerate. În loc să detoneze bombele, acestea au reușit să scape și să găsească ajutor. Boko Haram - un grup militant islamist din Nigeria - a țintit în mod expres școli și a răpit peste 2000 de femei și tinere fete începând din 2014. Sinucigașele cu bombă sunt văzute de militanți ca o nouă armă de război. Grupul a folosit 27 de copii în atacuri suicidale în primul trimestru al anului 2017, comparativ cu 9 copii în aceeași perioadă a anului precedent.

Expoziția World Press Photo poate fi vizitată la Muzeul Național de Istorie a Moldovei în perioada 21 noiembrie – 12 decembrie 2018.

Evenimentul este organizat de Fundația World Press Photo din Olanda, în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent, cu suportul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos.