Eşti aici

Instruire CJI: „Video-jurnalismul: cum creăm conținut video de calitate”

27 Februarie 2019
1802 afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță înregistrarea la instruirea pe tema „Video-jurnalismul: cum creăm conținut video de calitate”, care va avea loc pe 29-30 martie.

La training sunt invitați să participe jurnaliști din presa națională și regională interesați de:
- dezvoltarea conținutului multimedia;
- realizarea materialelor video: filmare, editare, montare;
- promovarea conținutului video.

Instruirea va fi susținută de doi jurnaliști de la Recorder.ro, cunoscută drept una dintre cele mai importante platforme de video-jurnalism din România.

Cristian Delcea - fondator și reporter multimedia Recorder. Lucrează în presă din anul 2006. A fost corespondent sportiv, reporter special, editor video la Evenimentul zilei și Adevărul. Din 2017 activează în cadrul proiectului Recorder.

David Muntean - reporter multimedia Recorder. S-a născut în California, Statele Unite ale Americii din părinți români. La 20 de ani a venit în România pentru a învăța jurnalismul. A lucrat în redacția cotidianului „Adevărul”. La finalul anului 2017 s-a alăturat echipei Recorder.

În cadrul trainingului, experții vor relata despre experiența Recorder privind dezvoltarea unei platforme media independente și profitabile, vor vorbi despre puterea imaginilor și importanța jurnalismului video pentru atragerea audienței.
 
De asemenea, participanții vor învăța cum să creeze conținut video de calitate – de la identificarea „poveștii” până la publicarea și promovarea acesteia. În cadrul instruirii jurnaliștii își vor dezvolta abilitățile de filmare, editare și montare a materialelor video.
 
Instruirea va avea loc în afara Chișinăului.

Doritorii se pot înregistra expediind o scrisoare de motivare și CV-ul pe adresa comunicare@ijc.md Termenul-limită pentru depunerea dosarelor este 20 martie 2019. Persoana de contact: Mariana Tabuncic, coordonatoare de programe CJI, tel.: 022 213 652. Numărul de locuri este limitat.

În procesul de selecție, CJI  nu  discriminează direct sau indirect candidatul/candidata pe criterii de sex, vârstă, apartenență națională, rasă, etnie, religie, viziuni politice, orientare sexuală, origine/statut social, etc. Se va ține cont doar de competențele profesionale ale candidaților. CJI oferă șanse egale tuturor, dosarele fiind analizate obiectiv și cu asigurarea deplinei confidențialități.

Instruirea este organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în calitate de partener în cadrul proiectului „Mass-media în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID și implementat de Internews. Proiectul MEDIA-M își propune să promoveze dezvoltarea unei prese independente și profesioniste în Moldova, oferindu-le cetățenilor acces la o diversitate de perspective și contribuind la formarea unui sector media mai rezistent la presiuni politice și financiare.