Eşti aici

Instruire în domeniul securității digitale pentru reprezentanții mass-media și ai societății civile

11 Martie 2019
1436 de afişări
Internews invită managerii și reprezentanții instituțiilor media, ONG-urilor și organizațiilor pentru apărarea drepturilor și libertăților omului să participe la o instruire în domeniul securității digitale, care se va desfășura la Chișinău în perioada 11-12 aprilie 2019.
 
Limba de comunicare – rusa.

Instruirea se va axa pe principalele probleme și provocări în adresa securității digitale cu care se pot confrunta mass-media și ONG-urile din Moldova. În cadrul activității participanții vor afla cum să identifice și să gestioneze anumite riscuri din  domeniul IT, pentru a asigura securitatea instituțiilor lor. De asemenea, vor exersa  diverse modalități de securizare a conturilor de e-mail sau de pe rețelele de socializare, vor afla cum să-și protejeze informațiile din calculator și smartphone-uri, corespondența prin intermediul mesageriei etc.
 
Instructori: Maxim Lunochkin, trainer în domeniul securității digitale și auditor în cadrul Laboratorului de securitate digitală (Kiev, Ucraina); Natalia Onishchenko, specializată în asigurarea securității site-urilor și Mikola Kostinyan, specializat în securitatea organizațională – reprezentanți ai Internews de la Kiev.

Participarea la instruire este gratuită. Pentru a vă înregistra, vă rugăm să completați acest formular  până pe data de 27 martie 2019.
 
Criteriul principal care va conta în procesul de selectare va fi motivația și interesul pentru subiectul instruirii, indicate în formularul de participare. În mod special, la training sunt încurajați să participe managerii instituțiilor, care pot influența într-o măsură mai mare schimbările din cadrul organizației.
 
Până pe data de 2 aprilie 2019, Internews va transmite persoanelor selectate agenda instruirii și va pune la dispoziția acestora informațiile logistice.
 
Internews va rambursa costul călătoriei pentru participanții din teritoriu și va asigura cazarea acestora.

Pentru informații suplimentare îi puteți contacta pe Mykola Kostinyan, mkostynyan@internews.eu  și Irina Belousova, ibielousova@internews.org.

Instruirea este organizată în cadrul Proiectului „Înţelegerea audienţei prin asistenţă digitală”, desfășurat cu suportul Suediei.