Eşti aici

Media Azi: Starea presei din Republica Moldova - unde am fost și unde suntem?

25 Aprilie 2019
2142 de afişări
În 2018, mass-media din Republica Moldova a activat și s-a dezvoltat în condiții grave, arată Indicele privind situația presei din Republica Moldova în 2018, elaborat de Centrul pentru Jurnalism Independent. Din totalul de șapte indicatori care evaluează starea presei din Republica Moldova, unul denotă o situație extrem de gravă, trei – o situație gravă și trei – o situație marcată de probleme grave. Valoarea generală a Indicelui este aproximativ egală cu cea din 2017, fiind în scădere însă față de 2016.

De ce situația privind securitatea jurnaliștilor sau contextul economic în care activează mass-media, bunăoară, a regresat în ultimii doi ani? Aflați din noua ediție a emisiunii Media Azi, care și-a reînnoit formatul. Cercetătoarea Aneta Gonța, una dintre noile gazde ale emisiunii, care a studiat Indicele privind situația presei, mai explică pe ce segmente presa a înregistrat anumite îmbunătățiri, evoluând de la o situație extrem de gravă la una gravă.

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI. Realizarea emisiunii Media Azi a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului american și britanic prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Uk aid. Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea Uk aid, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.