Eşti aici

Agenda CJI pentru luna iulie

01 Iulie 2019
985 de afişări
În luna lui Cuptor, vă invităm să urmăriți activitățile Centrului pentru Jurnalism Independent, pentru a afla primii despre evenimentele fierbinți din mass-media.

 

  • Portalul Media-azi.md vă va ține la curent, în știri interne și externe, cu tot ce va apărea nou în această perioadă a schimbării pe care o traversăm. Pe 3 iulie, vom relata despre ședința Comisiei Parlamentare pentru mass-media, care va examina un raport de activitate al Consiliului Audiovizualului. Vom continua și rubrica de comentarii. Subiectele din luna iulie se vor referi la pașii concreți care urmează să fie făcuți pentru a scoate Consiliul Audiovizualului de sub controlul politic, precum și la  relația autorităților cu presa – cum o reformăm, pentru a evita principiul comunicării selective. În cadrul rubricii How to vom veni cu diverse soluții practice și recomandări ale experților privind munca de zi cu zi a jurnaliștilor.   
 
  • Portalul Mediacritica.md va monitoriza presa la capitolul manipulare și propagandă, iar rezultatele vor fi făcute publice la mijlocul lunii în cadrul unei conferințe de presă, de către cercetătorul media Victor Gotișan. Vor fi actualizate rubricile „Media în vizor” și „Filtrează informația”, iar o nouă tehnică de manipulare va fi explicată pe îndelete într-un video explainer semnat de cercetătoarea media, Aneta Gonța.
 
  • Departamentul Politici și Legislație Media va publica Buletinul Legislativ nr. 96, pentru lunile mai-iunie. Va continua să urmărească situația legislativă din domeniul mass-media și să ofere consultații juridice gratuite jurnaliștilor și instituțiilor media. De asemenea, în fiecare zi de vineri vă invităm să citiți rubrica „Juristul Presei”,  pe portalul Media-azi.md, unde veți afla răspuns la multe întrebări juridice ale jurnaliștilor.
 
 
Pentru a fi la curent cu activitățile desfășurate de CJI, accesați pagina noastră www.media-azi.md. De asemenea, ne găsiți pe Facebook – Centrul pentru Jurnalism Independent Moldova, Media Azi și Mediacritica; Twitter și Instagram.
 
Activitățile CJI sunt susținute financiar în principal de către Suedia, Deutsche Welle Akademie/ Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania, organizația National Endowment for Democracy, USAID, UK Aid și Internews.