Eşti aici

Media Azi: De ce redacțiile nu trebuie obligate să se înregistreze ca operatori de date personale?

23 Septembrie 2019
2065 de afişări
Una dintre condițiile ca instituțiile de presă să aibă acces gratuit la bazele de date unde pot fi verificate bunurile imobile, precum și firmele înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova ar putea fi ca redacțiile să se înregistreze ca operatori de date cu caracter personal. Asta în pofida faptului că statele europene au renunțat la o astfel de prevedere încă acum câțiva ani. Cât de justificată este o asemenea condiție ce ar putea fi impusă jurnaliștilor din R. Moldova? Aflați explicații, argumente și contraargumente în cadrul unei noi ediții a emisiunii Media Azi, invitatul căreia este Sergiu Bozianu, președintele Asociației pentru Protecția Vieții Private.

Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, www.media-azi.md și www.mediacritica.md și pe canalul Youtube al CJI.

Realizarea emisiunii Media Azi a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului american și britanic prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Uk Aid. Conținutul acestei ediții ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea UK Aid, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.