Eşti aici

Internews anunță o serie de instruiri în domeniul securității informaționale pentru specialiști IT din cadrul instituțiilor mass-media și ONG-urilor

03 Octombrie 2019
2447 de afişări
Internews invită specialiști IT din domeniul mass-media, din cadrul ONG-urilor și organizațiilor de protecție a drepturilor omului să participe la o serie de instruiri în domeniul securității informaționale.
 
Prima instruire se va desfășura la Chișinău în perioada 9 -11 noiembrie.
Limba de comunicare – rusa.
 
A doua instruire va avea loc în decembrie, a treia – la începutul anului 2020. Organizatorii vor lua în considerare rezultatele primei instruiri și propunerile participanților în elaborarea agendelor celorlalte două instruiri.
 
În procesul de instruire, participanții vor discuta următoarele subiecte:
– configurarea computerelor din punct de vedere a securității informaționale;
– configurarea smartphonurilor din punct de vedere a securității informaționale;
– configurarea rețelei locale din punct de vedere a securității informaționale;
– configurarea serverelor locale, dispozitivelor NAS sau a altui echipament de rețea din punct de vedere a securității informaționale;
– principiile securității informaționale a site-urilor web;
– consultarea organizațiilor în domeniul securității informaționale, managementul riscurilor și al securității informaționale în organizație.
 
Instruirea va fi susținută de auditori și consultanți cu experiență din Kiev: Maxim Lunochkin (laboratorul de securitate informațională) – auditor în domeniul securității informaționale, consultant, formator, administrator de rețea; Natalia Onishchenko (Internews) – auditor în domeniul securității informaționale a site-urilor web și serverelor web; Mikola Kostynyan (Internews) – auditor în domeniul securității informaționale.
 
Participarea la instruire este gratuită. Pentru a vă înregistra, rugăm să completați formularul până pe data de 2 noiembrie 2019: https://bit.ly/2oNq084
 
Criteriul principal de selectare a participanților va fi motivația și interesul pentru subiectul instruirii relevate în formularul de înregistrare.
 
Internews va rambursa cheltuielile de călătorie (cu excepția tichetelor pentru vagoane de dormit și a altor tipuri de clasă business) și va asigura cazarea participanților din teritoriu.
 
Pentru informații suplimentare, vă rugăm să îl contactați pe Mikola Kostinyan la mkostynyan@internews.eu și Irina Bielousova la ibielousova@internews.org.
 
Instruirea se va desfășura în cadrul proiectului „Audience Understanding and Digital Support Project” (AUDS), implementat cu sprijinul Suediei.