20 Noiembrie 2019
2698 de afişări
Știrile false ajung virale pe rețelele sociale, iar mulți dintre utilizatorii acestor platforme cad în plasa celor care își propun să dezinformeze intenționat consumatorii de media. Cum funcționează fenomenul știrilor false pe Facebook, Odnoklassniki sau Twitter? Cum poate fi combătut acesta?
Nicolae Țîbrigan, doctor în Sociologie și cercetător la Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române, oferă definiții, explicații și studii de caz într-un nou atelier online, lansat de Centrul pentru Jurnalism Independent.
În același atelier online, structurat în cinci părți, găsiți și o listă de instrumente digitale ce pot fi utilizate la deconspirarea falsurilor promovate pe rețelele sociale.
Realizarea acestui atelier online a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului American și Britanic prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și UK Aid. Conținutul acestui material ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea UK Aid, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.