Eşti aici

Susțineți promotorii presei libere! Redirecționați 2% din impozitul pe venit Centrului pentru Jurnalism Independent

12 Februarie 2020
1231 de afişări
Echipa CJI vă îndeamnă și în acest an să-i redirecționați 2% din impozitul pe venit pentru a contribui la consolidarea presei din Republica Moldova.

2% din impozit nu reprezintă o sumă mare la prima vedere. Totuși, grație susținerii și încrederii pe care ne-ați oferit-o anul trecut, în contul CJI au ajuns 5 725 de lei, sumă cu ajutorul căreia am reușit să sporim numărul de consultații juridice pentru jurnaliști, să organizăm mai multe lecții de educație media în școli și licee, precum și cursuri de instruire pentru audienții Academiei de Administrare Publică. Am folosit aceste resurse și pentru organizarea Zilelor Libertății Presei sau a Galei Jurnaliștii Anului. Sprijinul vostru s-a transpus în activități și evenimente cu impact semnificativ pentru breasla jurnalistică, fapt pentru care vă mulțumim.

În 2020, CJI continuă să fie o organizație de media activă, non-politică și non-profit, care de 25 de ani contribuie la consolidarea presei libere din Republica Moldova.

Centrul pentru Jurnalism Independent își reflectă activitatea prin intermediul a patru portaluri:

  • Media Azi, unde pe lângă știri, comentarii și interviuri, puteți accesa rapoartele de monitorizare, studiile de specialitate și revistele bianuale Mass-media în Moldova. Tot aici, la rubrica „Juristul Presei”, veți găsi săptămânal răspunsuri la întrebări cu aspect juridic ce țin de activitatea jurnalistică.
  • Mediacritica, care are drept scop promovarea educației media și a gândirii critice. Citiți aici despre încălcările deontologice admise de jurnaliști în articolele lor, unghiurile diametral opuse de reflectare a acelorași subiecte, analize ale problemelor actuale din presă, tutoriale și jocuri cu premii.
  • Moldova Azi este o resursă multimedia, unde puteți viziona toate materialele video realizate de CJI până în prezent.  
  • Școala  de  Studii Avansate în Jurnalism, un proiect al CJI pe portalul căruia veți găsi toate informațiile despre studenții și instructorii școlii, realizările lor, condițiile de admitere etc.     
Vă îndemnăm, așadar, și în acest an, să redirecționați 2% din impozitul pe venit Centrului pentru Jurnalism Independent (cod fiscal: 1009620000479).

Gestul dumneavoastră va multiplica acțiunile noastre în sprijinul jurnalismul liber și independent. Doar împreună putem edifica o presă corectă, echidistantă și transparentă.