Eşti aici

​Cartea albă a mass-mediei din Republica Moldova, lansată de CJI

04 Mai 2020
2695 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent lansează în contextul Zilelor Libertății Presei Cartea albă a mass-mediei din Republica Moldova, ce conține istoriile a nouă instituții de presă care, de-a lungul anilor, au reușit să se dezvolte și să facă față provocărilor.

„Am venit cu ideea lansării acestei publicații pentru a vorbi în cadrul Zilelor Libertății Presei nu doar despre probleme, ci și despre succese. Pentru că, în pofida turbulențelor de pe piața media, provocate deseori de politicieni, mai avem totuși instituții care rezistă în fața presiunilor, a dificultăților de ordin financiar, reușind să facă jurnalism de calitate. Au rezistat, rezistă și sperăm că vor rezista în continuare, chiar dacă asta nu e ușor în condițiile deloc propice din Republica Moldova. Vor rezista, așa cum au făcut-o și în primăvara acestui an, oferindu-ne informații pe care nu le-am putut vedea/auzi de la guvernanți”, a explicat Nadine Gogu, directoarea executivă a Centrului pentru Jurnalism Independent.

În carte veți găsi detalii despre cum au crescut Agora, Centrul de Investigații Jurnalistice, Moldova.org, NewsMaker, Observatorul de Nord, RISE Moldova, SP Bălți, TV8 și Ziarul de Gardă.
 

Sunt nouă redacții care au crezut în jurnalismul de calitate și nu au renunțat niciodată la el. Au crezut în puterea adevărului și l-au promovat pe și prin platformele lor. Nu au făcut compromisuri cu politicul și cu propria conștiință. Au adunat comunități de oameni în jurul lor, oameni care i-au crezut și i-au urmat. S-au transformat, s-au adaptat, dar nu au renunțat la integritate și bunul lor nume”, sunt doar câteva dintre criteriile în baza cărora au fost selectate aceste instituții de presă.
Vă invităm să citim împreună Cartea albă a mass-mediei din Republica Moldova!