Eşti aici

Portalul Media-Azi a iniţiat un ciclu de comentarii despre standardele europene în mass media naţională

22 Octombrie 2014
5401 afişări
Portalul Media-Azi va publica un ciclu de comentarii, în cadrul cărora experţi media, lideri de opinie şi cunoscători ai domeniului vor aborda în profunzime mai multe subiecte ce ţin de implementarea standardelor europene în mass media naţională.

Primul comentariu din acest serial, apărut săptămâna trecută, este semnat de Ion Bunduchi, expert în domeniul audiovizualului, şi se referă la posibilităţile televiziunii digitale terestre. Autorul evidenţiază câteva avantaje ale acestui tip de televiziune, cum ar fi asigurarea pluralismului mijloacelor mass-media, diversitatea conţinutului mediatic, prevenirea monopolului etc. Totodată, el aminteşte că R. Moldova s-a angajat să treacă la televiziunea digitală terestră până în iunie 2015, dar încă nu au fost create condiţiile necesare. Citiţi comentariul “Misterele tranziţiei la televiziunea digitală” pentru a afla cum vede autorul soluţionarea acestei probleme în R. Moldova şi de ce avem nevoie de digitalizare în domeniul audiovizualului.

În ediţia de astăzi, 22 octombrie publicăm cel de-al doilea comentariu, pe care îl semnează Vasile State, directorul APEL, coautor al studiului privind pluralismul intern al mass-mediei din R. Moldova. Expertul analizează tema pluralismului mediatic pe dimensiunile externă şi internă, dezvăluie experienţa europeană în domeniul pluralismului mediatic şi propune câteva măsuri de protecţie a pluralismului.

După cum anunţam în Agenda CJI pentru luna octombrie, în cadrul noii rubrici vor fi abordate şi alte subiecte de interes public, cum ar fi comportamentul presei în campania electorală, transparenţa proprietăţii mass media, plagiatul şi normele de combatere a fenomenului, implicarea politicului în mass media etc.

Vă îndemnăm să urmăriţi în continuare rubrica de Comentarii, care vă va ajuta să vă informaţi mai bine şi să cunoaşteţi diferite puncte de vedere în probleme ce ţin de implementarea standardelor europene în mass media. 

NOTĂ: Precizăm că această rubrică apare în cadrul proiectului  implementat de CJI  “Campanii de advocacy pentru asigurarea transparenței proprietății media, a accesului la informație, promovarea valorilor și integrării europene, care,  la rândul său, face parte din proiectul „Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova”, implementat de FHI 360.

Elaborarea materialelor este posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate de autori nu reflectă în mod necesar poziţia USAID sau a Guvernului SUA.
 

Sursa foto: http://www.centrofis.ro