Вы здесь

Jurnaliștii din regiunea transnistreană, recompensați dacă reflectă activitatea ”organelor de conducere”

25 октября 2013
2200 просмотров

Jurnaliştii din regiunea transnistreană, care sunt angajați la instituții media ”ai căror fondatori sunt organele de conducere și care sunt finanțate din bugetul de stat și local”, vor primi bonusuri la salariu dacă pregătesc reportaje ce reflectă activitatea așa-zisei conduceri a regiunii, informează agenția INFOTAG.

Reporterii din radio, TV și presă scrisă ar putea primi adaosuri în valoare de 40 de unităţi calculate din salariul minim (1 UC=6,9 ruble sau 1,6 dolari) pentru publicarea unor astfel de materiale.

Potrivit INFOTAG, schimbările au intrat în vigoare după aprobarea hotărârii despre calcularea adaosurilor la salariile angajaților din mass-media în funcție de specificul muncii. Conform documentului, angajații publicaţiilor care apar cel puțin o dată pe săptămână pot primi adaosuri de 10 UC. În cazul în care o publicație online postează cel puțin un articol pe zi, bonusul va fi de 30 UC, iar dacă postează mai multe, 40 UC. Pentru munca pe teren adaosul va fi de 25 UC.

Mărimea concretă a bonusurilor va fi însă stabilită, conform hotărârii, de către şeful publicaţiei „în limita fondului pentru remunerarea muncii”.

sursa foto: Flickr Creative Commons