You are here

LA MULŢI ANI! Vă urează premianții Galei „Zece jurnalişti ai anului”, ediția 2014

01 January 2015
1180 reads
Gala premiilor „Zece jurnalişti ai anului” este organizată începând cu anul 1995, în cadrul Clubului de presă din Chişinău, fiind cel mai popular eveniment mass-media din R. Moldova.  Întrucât ediția curentă a Galei a fost una specială, într-un an jubiliar pentru CJI, i-am rugat pe câștigători să răspundă la câteva întrebări pentru Media-Azi:
Cum a fost anul 2014 pentru Dvs., ca jurnalist?
Ce înseamnă acest premiu pentru Dvs.?
Cui ați dori adresați o urare specială, cu ocazia Anului Nou, 2015?
 

 

 
LILIANA BARBĂROŞIE, RADIO EUROPA LIBERĂ
Premiul pentru cel mai bun jurnalist Radio
 
  • Un an în care mă simt pentru prima dată ca în Europa atunci când îmi vizitez părinţii. Ei locuiesc într-un sat de pe traseul Sărăteni-Soroca care arată acum ca un drum de care am văzut şi pe care am mers în state civilizate. Mi-aş dori ca toate drumurile din Republica Moldova să fie aşa. În rest, a fost un an cu multe dezamăgiri, un an în care au ieşit la iveală cele mai urâte reflexe ale clasei politice moldovene şi cele mai grave slăbiciuni ale presei moldovene. Şi un an în care pentru prima dată am trăit cel mai sincer sentiment de compătimire. Pentru ucraineni. 
  • Sunt indiferentă faţă de tot felul de topuri şi clasamente. Chiar nu am nici un pic de frustrare când nu mă regăsesc în unele din ele - de exemplu în cele ale moderatorilor de emisiuni făcute de diverse reviste mondene. Dar acest premiu chiar m-a emoţionat. Poate pentru că a venit la capătul unui an plin de muncă ostenitoare, care mi-a adus şi satisfacţii adevărate. Nimic mai plăcut decât să te simţi în munca ta ca peştele în apă. 
  • Maiei Sandu. E singura care se pricepe la reforme. Şi are voinţa să le facă. În viitorul guvern eu aş pune-o la justiţie.